Flower your Place

Een kijkje in de keuken van de sierteeltsector!

Na een mooie fietstocht door het Groene Hart is aan het eind van de route uw kist voorop de pakfiets gevuld met verschillende planten en streekproducten die u onderweg bij onderstaande bedrijven ophaalt. Tijdens de fietstocht krijgt u een rondleiding door twee van deze bedrijven. De gids zorgt dat u bij elk bedrijf op tijd aanwezig bent en weer op tijd vertrekt. De tocht wordt voor u samengesteld, dus u hoeft niet te kiezen.

Kortmann Miniplant
De naam zegt het al. Op dit bedrijf worden de kleine plantjes gestekt en aan de wortel gebracht.  Kortmann miniplant is het eerste vermeerderingsbedrijf van boomkwekerijproducten in Europa. Zij leveren 3 miljoen bewortelde stekken per jaar af, waarvan  80% van het stek komt van eigen kwekerij.

Plantgoedkwekerij G.J. Straver
Specialist  in het vermeerderen van Naaldgewassen en Sierheesters door middel van enten. Hier zien we nog een echte "Moerhoek". De struiken die op deze plek staan worden gebruikt als uitgangsmateriaal voor veredelingen en stek. Juist vanwege de speciale vermeerderingstechnieken staat vakmanschap bij dit bedrijf centraal.
Dit bedrijf is net als Kortmann miniplant de Kraamkamer van de Nederlandse boomkwekerij.

Plantentuin Esveld
Tuinliefhebbers die eens een kijkje achter de schermen willen nemen bij een kwekerij op traditioneel Boskoopse leest geschoeid, zijn bij Plantentuin Esveld aan het juiste adres. Op maar liefst 4 hectare vindt u er de grootste keuze aan tuinplanten in Europa. Behalve bomen in de volle grond, treft u in de ‘Plantenwinkel’ bijna 11.000 verschillende tuinplanten aan. Schitterend en overzichtelijk aangelegd, u waant zich soms in een park.
De ‘Japanse-esdoorntuin’, die behalve ruim 700 verschillende esdoornsoorten nog een tiental andere Nederlandse plantencollecties bevat, is uniek in zijn soort. Ook boeiend is de Hortensia-collectie. In alle jaargetijden is Plantentuin Esveld een bezoek meer dan waard. een must voor de plantenliefhebber!

Rein & Mark Bulk
Voor de meer ingewijde plantenliefhebber die kennis wil nemen van andere dan de reguliere soorten, is Kwekerij Rein & Mark Bulk hèt adres. Op dit authentieke familiebedrijf legt men zich toe op het kweken van bijzondere en zeldzame planten in de volle grond. Bent u geïnteresseerd in soorten die niet iedereen heeft, dan bent u hier op het juiste adres. De ware kenner zal verrast zijn door planten die nog geen bekendheid genieten.  Kwekerij Rein & Mark Bulk heeft onder meer een uitgebreide verzameling bijzondere soorten Magnolia’s en Hydrangea’s

Jan Spek Rozen
Bij de consument bekend om zijn kwaliteitskeurmerk Spelarosa® dat staat voor niet alleen de allermooiste rassen in de verschillende groepen maar vooral ook voor de allerbeste plantkwaliteit. Bijzondere rozen voor de tuin in alle geuren en kleuren. Bij Spek Rozen nemen we een kijkje bij de selectiemethodes  van rozen.

Hoogeveen plants bv.
Groot productiebedrijf geheel afgestemd op vele soorten klimplanten, Bamboe en grassen en Helleborus in vele soorten en maten. Geheel geautomatiseerd met een productie van 5.5 miljoen planten op jaarbasis. Een modern bedrijf waarvan de planten over de hele wereld worden verhandeld.  Met hun concept Plantcoach  zoeken zij direct de consument op om hun producten onder de aandacht te brengen.

Jaap van Griethuizen vaste planten
Een boomkwekerij die zich heeft gespecialiseerd in de teelt en verkoop van vaste planten. In de zomer is het hier een lust voor het oog. Ook deze kweker heeft een eigen concept onder de naam Star Quality Outdoor Plants weggezet. Zijn sortiment is voor de particulier te koop bij diverse tuincentra.

Kaasboerderij Sol
Een familiebedrijf met 80 melkkoeien. Van die melk wordt 200 dagen per jaar kaas gemaakt. De belangrijkste soort is de Goudse Boerenkaas, maar daarnaast is er ook een assortiment kruidenkaasjes. Van brandnetel, mosterd, Italiaanse tot Sneker, Hazerwoudse poldermeid en Hazemaribo. Het is leuk om telkens weer nieuwe combinaties te vinden en te maken. Kaas is niet alleen heerlijk om te eten maar ook uitstekend geschikt om cadeau te geven.

The Readshop, Hazerswoude-dorp
Na de fietsroute is het altijd goed om al lezend het Groene Hart nog eens te verkennen. In de Readshop vindt u speciale Groene Hart boeken en brochures met vele wetenswaardigheden.

 

Sponsormogelijkheid:

Gaat de pakfiets met uw bedrijfsnaam
straks door het Groene Hart rijden?

Gratis fiets bij aankoop van een sleutel!

U kunt een Pakfiets aankopen of liever gezegd; U krijgt de Pakfiets gratis bij aankoop van de fietssleutel. De fiets kan namelijk na een jaar door het Groene Hart te hebben gereden uw eigendom worden. Dit hoeft natuurlijk niet, maar het mag. U betaalt nu een bedrag van € 650,00. De "Pakfiets" krijgt uw logo, zodat een jaar lang reclame wordt gereden. Na dit jaar kunt u de fiets terug nemen en er zelf op gaan rijden of u laat de Pakfiets lekker waar die is en behoudt de reclamewaarde.

Voor de aankoop van de fiets of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Marcel van Beek van Jeu de boer via telefoonnummer 06-21991828 of info@jeudeboer.nl.

De volgende sponsoren hebben al een fiets aangekocht:

VanderLouw Communicatie & Organisatie, Boskoop

Readshop, Hazerswoude-dorp

Bakkerij van KempenSolex huren

Jeu de Boer

PlantenTuin Esveld

Proeftuin van Holland (Proba BV)

Flora party & event / Roos eten & drinken 

Theo van Zanten tweewielers

IJsboerderij de Jong